Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Korrosionsnedsættende midler til dampkedler

Indholdsstoffer til at nedsætte korrosion i dampkedler skal godkendes af Fødevarestyrelsen, hvis de tilsættes damp eller væske fra kedlen og kommer i direkte kontakt med fødevarer.

​​​​​Indholdsstoffer til at nedsætte korrosion i dampkedler skal godkendes af Fødevarestyrelsen, hvis de tilsættes damp eller væske fra kedlen og kommer i direkte kontakt med fødevarer.​

Fødevarestyrelsen skal godkende indholdsstoffer, der anvendes i korrosionsnedsættende midler til dampkedler, hvis disse benyttes til produktion af damp eller væske, der kan komme i direkte kontakt med fødevarer under produktion.

Anvendelsen af godkendte indholdsstoffer beror på fastsatte restriktioner og specifikationer. Man kan indgive en ansøgning om godkendelse af indholdsstoffer ved brug af ansøgningen herunder. Ansøgningsprocessen varer 5-6 måneder og koster ikke noget.

Fødevarestyrelsens positivliste over tilladte stoffer til anvendelse som korrosionsnedsættende midler til dampkedler er godkendt iht. bekendtgørelse nr. 859 af 23/08/2019 om godkendelse af desinfektionsmidler m.v. i visse fødevarevirksomheder m.v. 

Tilsætningsstoffer til fødevarer (E.-nr.) kan anvendes. Renheden af stofferne skal overholde renhedskriterierne jf. forordning 231/2012 om specifikationer for fødevaretilsætningsstoffer. Antikorrosionsmidler, der bidrager til indhold af fødevaretilsætningsstoffer (E-numre), skal af producenten mærkes med kvantitativ angivelse af indholdet af disse, således at fødevareproducenterne kan sikre, at regler for tilsætningsstoffer i fødevarerne overholdes. Antikorrosionsmidler, der er fødevaretilsætningsstoffer, må ikke kunne afgives til fødevarerne i koncentrationer højere end tilladt som tilsætningsstof, og mærkning skal følge reglerne for tilsætningsstoffer.

Følgende stoffer må ikke anvendes:

• Borsyre og natrium tetraborat (borax)

• Farvestoffer 

Her finder du positivlisten over antikorrosionsmidler

Her finder du ansø​gningsskemaet for godkendelse af nye ​indholdsstoffer til korrosionsnedsættende midler

Ændret 6. december 2022