Salg af fødevarer via digitale platforme er ligesom andre typer fødevarevirksomhed omfattet af fødevarelovgivningen. E-handel med fødevarer omfatter alle former for mad og drikkevarer samt kosttilskud, som markedsføres på digitale platforme, fx hjemmesider, webshops, sociale medier som Facebook og Instagram, samt apps og online markedspladser.
Som udgangspunkt skal alle fødevarevirksomheder være
registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at
det ligger under bagatelgrænsen.
Vigtigt at vide, når du markedsfører fødevarer på nettet
Alle fødevarevirksomheder skal som udgangspunkt være registreret hos Fødevarestyrelsen, medmindre aktivitetsniveauet er så lavt, at det ligger under den såkaldte bagatelgrænse. Det gælder også for virksomheder, der sælger fødevarer via digitale platforme.
Hvis du donerer overskudsmad, som du fx oplyser om via facebookgrupper og lign., er der tale om markedsføring af fødevarer, som er omfattet af fødevarelovgivningen. Der kan være krav om registrering som fødevarevirksomhed hos Fødevarestyrelsen, afhængigt af hvor store mængder du donerer, og hvor hyppigt du donerer dem. Det gælder, også selv om du donerer eller videregiver overskudsmad for at mindske madspild.
Hvis du kun sælger fødevarer i mindre mængder en gang om ugen via en digital platform, hvor privatpersoner sælger fødevarer til andre, kan du være undtaget registreringskravet.
Hvis du er i tvivl, om din fødevarevirksomhed skal være registreret, kan du læse mere herom i vores "startpakke" for nye fødevarevirksomheder.
Vidste du, at forbrugere ofte har krav på oplysninger om fødevaren, før de klikker køb?
Links til andre områder, som du også skal huske at have styr på
Husk, at der kan være yderligere lovgivning, som har betydning for netop den slags fødevarer, som du markedsfører.
Gode råd til forbrugerne