Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Online værktøj SiTTi beregner sikker temperatur og tid for fødevarer

Brug online værktøjet SiTTi - som står for "Sikker Temperatur Tid"- når du skal varmebehandle, nedkøle eller varmholde fødevarer. Så får du et bud på sikker temperatur og tid for dit produkt.

​​SiTTi kan være en hjælp, når du skal: 
 ​
  • Varmebehandle fødevarer – SiTTi beregner sikre temperatur-tid kombinationer, der kan gå ned til 53°C.
  • Nedkøle fødevarer – SiTTi beregner tider for at nedkøle fra 53-10 °C på fire-otte timer – afhængig af produktets type, indhold af salt og pH.
  • Varmholde fødevarer – SiTTI´s beregninger for varmholdning dækker kun faste fødevarer i tre timer ved 20-65 °C – ikke flydende fødevarer.
  • Dokumentere, at fødevaresikkerheden er i orden, f.eks. ved en varmebehandling du har valgt.
Beregningerne i SiTTi tager udgangspunkt i mikrobiologisk fødevaresikkerhed. Der kan være andre temperaturkrav for fisk, hvis disse ikke er parasitfrie​.​ 

Læs mere om parasitter i fisk i Hygiejnevejledningens afsnit 69. Parasitter i fiskevarer​​ ​

Du har ansvar for, at fødevaresikkerheden er i orden, når du varmebehandler, nedkøler og varmholder produkter, og du skal i din egenkontrol kunne dokumentere, at fødevaresikkerheden er i orden.



Ændret 27. juni 2022