SiTTi kan være en hjælp, når du skal:
Varmebehandle fødevarer – SiTTi beregner sikre temperatur-tid kombinationer, der kan gå ned til 53°C.
Nedkøle fødevarer – SiTTi beregner tider for at nedkøle fra 53-10 °C på fire-otte timer – afhængig af produktets type, indhold af salt og pH.
Varmholde fødevarer – SiTTI´s beregninger for varmholdning dækker kun faste fødevarer i tre timer ved 20-65 °C – ikke flydende fødevarer.
Dokumentere, at fødevaresikkerheden er i orden, f.eks. ved en varmebehandling du har valgt.
Beregningerne i SiTTi tager udgangspunkt i mikrobiologisk fødevaresikkerhed. Der kan være andre temperaturkrav for fisk, hvis disse ikke er parasitfrie.
Læs mere om parasitter i fisk i Hygiejnevejledningens afsnit
69. Parasitter i fiskevarer
Du har ansvar for, at fødevaresikkerheden er i orden, når du varmebehandler, nedkøler og varmholder produkter, og du skal i din egenkontrol kunne dokumentere, at fødevaresikkerheden er i orden.