I fødevarevirksomheder skal der fx holdes øje med temperaturen ved opvarmning og nedkøling af fødevarer, der skal være tjek på sikring mod skadedyr, og personalets hygiejne skal være i orden.
Det er altid den enkelte virksomheds ansvar, at tingene er i orden, og at lovgivningen overholdes. Fødevarestyrelsen kontrollerer løbende, at virksomhederne har styr på egenkontrollen.
Hvilken grad af egenkontrol, der er nødvendig, afhænger af, hvilke typer varer virksomheden sælger. Fx om der pakkes og tilberedes fødevarer m.v. Nye fødevarevirksomheder starter derfor med at lave en risikoanalyse, der klarlægger, hvordan egenkontrollen skal skrues sammen.
Se mere om egenkontrol vedr. fødevarer
Se mere om egenkontrol og risikoanalyse for fødevarevirksomheder
Se mere om egenkontrol vedr. foder
Se mere om foderimportørers egenkontrol
Se mere om egenkontrol vedr. levende dyr
Egenkontrolprogram for dyrevelfærd
Lovstof og regler
Lovstof og regler om egenkontrol