Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Smiley-resultater

Resultaterne af fødevarekontrollens tilsyn med virksomhederne er offentlige. Kunder og forbrugere kan se smiley og kontrolrapporter kort efter kontrolbesøget. I 2022 bliver smileyordningen ændret på fire områder, hvor bl.a. skalaen er justeret og Elite-Smileyen er udgået. Læs mere på findsmiley.dk.

​Fødevarestyrelsens kontrolrapport​​​er offentliggøres, så kunderne kan se, hvor god den enkelte virksomhed er til at følge de regler, der skal sikre, at fødevaresikkerheden er i top.

 
Offentliggørelsen af kontrolrapporter kaldes smiley-ordningen, fordi resultatet vis​es som et mere eller mindre smilende ansigt på kontrolrapporten.

 

Kontrolrapport  


 
På kontrolrapporten kan man se, hvad der er kontrolleret, samm​en med resultatet af kontrollen. Det vises med karaktererne 1, 2, 3 eller 4 for hvert af de områder, der er kontrolleret.
 
På kontrolrapporterne til detailhandele​n (virksomheder med salg til forbrugere) sammenfattes resultatet i en smiley øverst på rapporten. Slagterier og andre virksomheder med meget hyppig kontrol får kontrolresuméer for en måned af gangen.


Min Side og ​kontrolrapporter

På Min Side kan den enkelte virksomhed få overblik over alle sine kontrolrapporter. Virksomheden skal være registreret af Fødevarestyrelsen og have et CVR-nummer for at have en Min Side.

 
Find kontrolrapporterne på Smiley-hjemmesiden
Find kontrolrapporter for fødevarevirksomhederne og læs mere om smiley-ordningen på ​Fødevarestyrelsens hjemmeside findsmiley.dk
 

Her kan du blandt andet læse mere om, hvilke virksomheder der skal hænge kontrolrapporten op, og hvilke virksomheder der skal vise de fire seneste kontrolrapporter på deres hjemmeside.

Lovstof og regler


 

 
Ændret 28. februar 2022