Gå til navigation Gå til hovedindhold

Du er her:

Elektronisk egenkontrol

Flere fødevarevirksomheder anvender elektroniske egenkontrolprogrammer. De kan enten være digitale eller webbaserede. Alle branchekoder findes i elektronisk udgave.

​​​​​​​​​Webbaserede egenkontrolprogrammer er der flere forskellige udbydere af på internettet, hvor din virksomhed kan købe sig til en brugeradgang og lave den skriftlige egenkontrol her.

Programmerne​ giver virksomheden mulighed for at dokumentere egenkontrollen direkte på en pc.

Mange webbaserede egenkontrolprogrammer har en ’reminder’-funktion, som sørger for at give besked, hvis der mangler dokumentation for egenkontrollen i virksomheden.

De fleste webbaserede egenkontrolprogrammer har funktioner, som kan vise registreringer og eventuelle fejl over en periode.
​ 

Elektronisk egenkontrol en fordel for fødevaresikkerheden

Fødevarestyrelsen støtter anvendelsen af elektronisk egenkontrol, fordi det kan hjælpe virksomhederne med at få gennemført den nødvendige egenkontrol og dermed medvirke til at sikre en højere fødevaresikkerhed.

Flere brancheorganisationer har udviklet webbaserede branchekoder, som er vurderet af Fødevarestyrelsen, og kan være en stor hjælp for virksomhederne i forbindelse med deres egenkontrol, bl.a.:

Webbaserede programmer til egenkontrol

Fødevarestyrelsen har kendskab til følgende virksomheder, som tilbyder webbaserede programmer til egenkontrol:

Fødevarestyrelsen har ikke vurderet ovenstående programmer til webbaseret egenkontrol og har intet ansvar for indholdet i programmerne.​ ​​

Webbaseret temperaturmåling
Fødevarestyrelsen har ikke vurderet ovenstående programmer til webbaseret egenkontrol og har intet ansvar for indholdet i programmerne.​ ​​

Ændret 15. december 2022