Se alt indhold om fødevarer
Se alt indhold om dyr
Se alt indhold om kontrol
Du er her:
På denne side finder du hygiejnereglerne med links til Retsinformation og til EU-lovgivningen på EUR-LEX. I Retsinformation skal du være opmærksom på at få alle ændringer til reglerne med – du finder dem i højremenuen i Retsinformation.Konsoliderede udgaver er en sammenskrivning af den oprindelige tekst og ændringerne. Vær opmærksom på, hvilke ændringer der er indarbejdet. De konsoliderede tekster er udelukkende ment som en hjælp, og Fødevarestyrelsen påtager sig ikke ansvar for indholdet.
Gennemførselsforordning, (EU) nr. 2074/2005, konsolideret udgave af 14. december 2019
Forordning om offentlig kontrol, (EU) 2017/625, konsolideret udgave af 14. december 2019
Fødevareforordning, (EF) nr. 178/2002, konsolideret udgave af 26. maj 2021
Hygiejneforordningen for animalske fødevarer, (EF) nr. 853/2004, konsolideret udgave af 1. januar 2021
Gennemførelsesforordning (EU) 2019/627 om kontrol af animalske produkter, konsolideret udgave af 1. januar 2021
Mikrobiologiforordning nr. 2073/2005, konsolideret udgave af 8. marts 2020.
Trikinforordning (EU) 2015/1375, konsolideret udgave af 21. april 2021
Forordning om autorisation af spirevirksomheder 210/2013 af 11. marts 2013
Gennemførelsesforordning nr. 931/2011 af 19. september 2011, sporbarhed, animalske fødevarer (anvendes fra 1. juli 2012)
Salmonellagaranti, Finland og Sverige nr. 1688/2005, konsolideret udgave af 19. december 2011
Hygiejneforordning nr. 852/2004, konsolideret udgave af 24. marts 2021
Dybfrost, temperaturkontrol nr. 37/2005 af 12. januar 2005
Delegeret forordning (EU) 2019/624 om kontrol med kød og muslinger m.m.
I Danmark er fødevareloven tilpasset EU-forordningerne. En række bekendtgørelser supplerer forordningerne og fødevareloven.
Bekendtgørelse nr. 78 af 30. maj 2022 om muslinger m.m. (muslingebekendtgørelsen)
Bekendtgørelse nr. 1518 af 15. december 2022 om fødevarehygiejne (hygiejnebekendtgørelsen)
Bekendtgørelse nr. 456 af 24. april 2019 om straffebestemmelser for overtrædelse af visse forordninger om fødevarehygiejne
Bekendtgørelse nr. 1520 af 15. december 2022 om autorisation og registrering af fødevarevirksomheder m.v. (autorisationsbekendtgørelsen)
Bekendtgørelse nr. 813 af 3. juni 2022 om international transport af letfordærvelige fødevarer (ATP-bekendtgørelsen)
Trikinbekendtgørelse nr. 714 af 15. december 2015
Bekendtgørelse nr. 106 af 30. januar 2015 om ophævelse af bekendtgørelse om anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer indenfor fødevarehygiejne
Bekendtgørelse nr. 122 af 15. februar 2008 om påbud om rådgivning og uddannelse på fødevareområdet
Dybfrostbekendtgørelse nr. 1194 af 8. august 2005
Bekendtgørelse nr. 1519 af 15. december 2022 om ophævelse af bekendtgørelse om embedsdyrlægers og tilsynsteknikeres faglige kvalifikationer
Bekendtgørelse om straffebestemmelser for overtrædelse af fødevareforordningen, gennemførelsesforordningen for animalske fødevarer og gennemførelsesforordningen om sporbarhedskrav for spirer og frø beregnet til produktion af spirer
Bekendtgørelse nr. 1425 om godkendelse af rådgivere på fødevareområdet
Vejledning om egenkontrol med restkoncentrationer
Vejledning om fødevarevirksomhed i privat bolig, nr. 9034 af 27. januar 2021
Vejledning nr. 9054 af 26. januar 2023 om fødevarekædeoplysninger
Vejledning nr. 9317 af 3. juni 2020 om håndtering af specificeret risikomateriale
Hygiejnevejledningen
Autorisationsvejledning
Mikrobiologivejledningen
Vejledning nr. 9048 af 23. december 2005 om mælkekontrol
Cirkulære nr. 9785 af 19. december 2005 om kontrol med muslinger m.m.
Vejledning nr. 9044 om godkendelse af rådgivere og alternative udbydere af hygiejneuddannelse
Vejledning nr. 9043 om påbud om rådgivning og uddannelse
Vejledning om fødevaredonation
Vejledning til fødevareforordningen
Vejledning for import af fødevarer fra tredjelande (engelsk)
Vejledning om Hygiejneforordningen
Vejledning om Hygiejneforordning for animalske fødevarer
Vejledning om implementering af HACCP
Vejledning om levedygtige parasitter i fiskevarer, som kan udgøre en risiko for forbrugerens sundhed (engelsk)
Resumé af EU-lovgivningen om fødevarehygiejne