Opbevar maden korrekt

I Danmark smider vi 247.000 ton madspild ud om året. Af de tons udgør frugt og grønt den største andel med 41%. Derfor er det en god idé at bruge fryseren til at opbevare madvarer.

Vidste du, at du kan komme følgende madvarer i fryseren?

  • ​Hvidløg, chili og friske krydderurter (hak dem fint, inden du fryser ned)
  • Bløde grøntsager: Tomater, peberfrugt og squash (kan bruges i kødsovs eller dhal)
  • Hårde grøntsager: Gulerødder, selleri og broccoli

En tommelfingerregel er, at det, du finder i frysedisken i supermarkedet, kan du også selv fryse ned.

Hvordan bør du opbevare forskellige fødevarer?

Det er forskelligt hvor din fødevare holder sig bedst; om det er i køleskabet, i køkkenskabet, på køkkenbordet eller tørt, mørkt og køligt. Nedenfor får du et overblik over, hvor du bør opbevare dine fødevarer.
  • Mælkeprodukter​​​​
  • Kød – både hakket, helt og skåret
  • Pålæg - bør pakkes i en lufttæt beholder efter åbning
  • Rodfrugter
  • Frisk pasta
  • Æg
  • Brød (risikere dog at blive tørt)
  • Krydderurter (kan også fryses)
  • Grøntsager - bør pakkes i en plasticpose​
  • ​Gulerødder
  • Salat (iceberg, rucola, spinat osv. )
  • Forårsløg
  • Agurk
  • Kål (hvidkål, broccoli, blomkål osv.)
  • Ingefær
  • Peberfrugter (dog helst 7-10 grader)
  • Porrer
  • Squash og courgetter
  • Hvidløg
  • Champignoner​

Hold øje med køleskabets temperatur

Hold øje med, at temperaturen i køleskabet er 5 °C. Det hjælper på både holdbarheden og fødevaresikkerheden af di​​ne fødevarer.​

  • Fødevarer som ikke er afhængige af temperatur
  • Ris
  • Tørpasta
  • Mel
  • Dåsekonserves (uåbnet) – Husk at hvis det åbnes, skal det pakkes over i anden emballage og ind i køleskabet
  • Sukker
  • Eddike
  • Olie
  • Tomater (i køleskabet stopper modningen, og de mister smag)
  • Melon
  • Avokado
  • Bananer
  • Kiwi
  • Citroner